Как да си направим плашило за птици?

Плашилото е ефективен начин за защита на градината от нежелани птици. В тази статия ще ви покажем как лесно и бързо да направите свое собствено плашило, което да държи птиците далеч от вашите растения и плодове. Процесът е забавен и може да включва цялото семейство.

Необходими материали за направата на плашило

За да създадете плашило за птици, ще ви трябват следните материали:

  • Стара дреха (например риза и панталони)
  • Сламена шапка или капела
  • Пълнеж (слама, старо платно или найлон)
  • Пръчки или дървени рейки (за структурата)
  • Въжета или кабелни връзки
  • Бои и четки за лице

Ефективна защита от гълъби и птици чрез плащила

Създаване на плашило за птици стъпка по стъпка

  1. Създаване на основата: Изберете две дървени пръчки – една дълга (приблизително 2 метра) и една по-къса (около 1 метър). Завържете късата пръчка перпендикулярно на дългата, така че да образуват кръст. Това ще бъде тялото и ръцете на плашилото.
  2. Обличане на плашилото: Поставете старата риза върху кръста, като ръкавите се разпростират по хоризонталната пръчка. Закрепете ризата с кабелни връзки или въжета към пръчките. По същия начин поставете панталоните на вертикалната пръчка.
  3. Пълнене с пълнеж: Напълнете ризата и панталоните със слама или друг избран пълнеж. Уверете се, че плашилото изглежда пълно и стабилно. Завържете ръкавите и крачолите, за да задържите пълнежа вътре.
  4. Добавяне на глава: Използвайте стара сламена шапка или направете глава от найлон, която да оформите като топка и да нарисувате лице. Поставете главата върху върха на вертикалната пръчка и я закрепете здраво.
  5. Персонализация: Използвайте бои и четки, за да нарисувате лице на плашилото. Можете да добавите и аксесоари като очила, шал и ръкавици, за да направите плашилото по-интересно и забавно.
  6. Инсталация: Изберете място в градината, където най-често идват птиците. Забийте вертикалната пръчка в земята, така че плашилото да стои стабилно и изправено.

Допълнителни полезни съвети

  • Движение: За да увеличите ефективността на плашилото, добавете ленти от фолио или пластмаса, които ще се движат с вятъра и ще плашат птиците.
  • Честота на обновяване: Птиците могат да свикнат с неподвижно плашило. Периодично променяйте позицията на плашилото или добавяйте нови елементи.

С тези лесни стъпки можете да защитите своята градина от вредители и да се наслаждавате на плодовете на вашия труд.

Назад към всички новини