Какво мразят гълъбите?

Гълъбите често се превръщат в досадни съквартиранти, особено когато решат да се настанят на нашите тераси, покриви или дворове. Въпреки че не представляват пряка заплаха за хората, тяхното присъствие може да доведе до редица неприятности. Освен че цапат с екскрементите си, те могат да пренасят различни болести и паразити. Затова е важно да намерим ефективни начини да ги прогоним, без да им навредим.

Борба с гълъби >> Препарати за прогонване >> ТОП ЦЕНИ

Какви миризми мразят гълъбите?

Народната мъдрост ни е завещала няколко лесни и достъпни средства, които можем да приложим. Гълъбите имат изключително силно обоняние и не понасят острите и пикантни миризми. Затова можем да използваме чесън, канела, лук и чушки, които да разпръснем на местата, където птиците обичат да кацат. Силната миризма ще ги отблъсне и ще ги накара да потърсят друго място за почивка.

 

Друг ефикасен метод е използването на черен пипер и различни етерични масла. Те имат подобен ефект като подправките и ще държат гълъбите далеч от нашия дом. Можем да напръскаме първазите, парапетите и други хоризонтални повърхности с разтвор от вода и етерични масла като лавандула, мента или евкалипт.

 

Оцетът е още едно мощно оръжие срещу натрапниците. Неговата остра миризма е непоносима за гълъбите. Просто напоете парцал или гъба с оцет и избършете местата, където птиците обичат да се събират. Ефектът е гарантиран!

 

Важно е да бъдем постоянни и редовно да прилагаме тези мерки, докато гълъбите разберат, че не са желани гости в нашия дом. С малко търпение и упоритост, можем да се отървем от досадните пернати съквартиранти и да си възвърнем спокойствието у дома. Помнете, че хуманното отношение към животните е важно, затова винаги търсете методи, които не им вредят, а просто ги възпират да се настаняват там, където не им е мястото.

Против гълъби >> Високоефективни препарати >> ТОП ЦЕНИ

Още средства срещу нежеланите гълъби

Има множество опции за справяне с този проблем. Ще ви предложим следните варианти:

 

  • вземете домашен любимец котка – гълъбите ще се чувстват в опасност и ще се страхуват да кацат наоколо. За тях котката е хищник, който мразят;
  • напръскайте с репелент против птици – миризмата на спрея има трайност поне една седмица и ще ги отблъсне и отучи да се появяват. Съставките на продукта са подбрани така, че гълъбите да ги мразят;
  • монтирайте шипове против гълъби  – чудесно средство за справяне с птиците. Те ще ви защитят и предпазят от вредителите за дълго време;
  • почистете старателно – изхвърляйте навреме боклука, подредете предметите, които сте събрали и не създавайте условия на гълъбите да се заселват в дома ви. Птиците мразят реда и чистотата.

 

Важно е да бъдем постоянни в прилагането на тези методи и да не забравяме, че хуманното отношение към животните е от първостепенно значение. С малко търпение и упоритост можем да постигнем желания резултат и да се насладим на спокойствието в своя дом, без да навредим на гълъбите.

Назад към всички новини